woensdag 29 juli 2009

Woensdag 29 juli. Via het Miguasha NP naar New Brunswick

Vanochtend hadden we eerst weer een paar honderd kilometer langs de kust te rijden voordat we in het Miguasha NP aankwamen. De weg was aardig, maar nergens spectaculair als we het in brand staande huis waar we langsreden niet meerekenen. De huizen zijn hier vrijwel allemaal geheel van hout, en dat wil wel branden. We hadden al enkele afgebrande exemplaren gezien, maar brandend nog niet.

Het Nationale Park is anders dan de anderen in zoverre dat het eigenlijk niet meer is dan een paar honderd meter klif. Maar wel een klif waar al vele duizenden fossielen gevonden zijn en nog dagelijks worden. Door een samenloop van omstandigheden (lang, lang geleden) zijn fossielen hier heel goed bewaard gebleven en is het de plek ter wereld om fossielen te vinden uit de periode waarin de vissen voor het eerst het land opkropen. Er is een prachtig museum opgezet met heel vriendelijke gidsen. Marie heeft ons anderhalf uur lang in het Engels wegwijs gemaakt in hun fossiele verleden, echt heel goed. We hebben ervan genoten. Toen nog een uurtje verder naar New Brunswick, de volgende staat. We hadden enige hoop dat onze mobiele telefoons nu wel zouden werken, maar helaas niet.

Na een camping met niets op het gebied van internet, een camping met wel een paswoord maar geen netwerk en een camping met wel een netwerk maar een onvindbaar password hebben nu een werkend systeem. Hoera!

Snel alles bijwerken wat internet betreft, maar SMSjes en telefoneren blijft no go.

Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten