donderdag 23 juli 2009

Donderdag 23 juli. Quebec.

We reden vroeg Quebec binnen, enigszins bevreesd voor de ochtendspits, maar daar was geen sprake van. We vonden zelfs zeer snel een parkeerplaats aan de haven midden in de oude stad, wat wil je nog meer.

Omdat we nu zo vroeg waren konden we naar het “wisselen van de wacht” gaan kijken in de grote citadel die op de berg boven de stad ligt. Je moet geen hekel hebben aan uniformen, maar dan is het best een indrukwekkend spektakel dat meer dan een half uur duurt. Daarna kregen we een uitgebreide rondleiding door de citadel, de thuishaven van het regiment dat samen met de Nederlanders in Afghanistan vecht. Het is een indrukwekkend verdedigingswerk, door de Engelsen gebouwd om de stad tegen de Amerikanen te verdedigen, maar die zijn nooit gekomen.

Daarna echt de stad in. Op onze weg naar boven kwamen we geen hond tegen, maar nu werd het heel snel heel erg druk. Echt heel erg druk, je kon over de hoofden lopen. Quebec is prachtig gerestaureerd en waar dat niet kon, zijn de nieuwe gebouwen mooi ingepast. Nu, dat is niet onopgemerkt gebleven, zelfs de busladingen Japanners ontbraken niet. Dit deel van de stad leeft volledig van het toerisme, maar op de een of andere manier werkt het wel. We hebben “Frans” gegeten, Crêpes voor de lunch en voor diner Raclette. Dat laatste was voor mij nieuw, maar prima bevallen. Een van de redenen dat het zo druk was bleek te zijn dat de provincie twee weken vakantie heeft. Dat zal ook de reden geweest zijn voor het vol zijn van de camping gisteren. Dat betekent vaker reserveren! Na weer een dag stad kwamen we versleten terug, maar voorlopig gaan we de rimboe in en zien we geen steden meer. Dat zal ook inhouden dat het weblog nog wel eens een dagje op zich kan laten wachten.

Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten