donderdag 9 juli 2009

Woensdag 8 juli. Chicago: Mooie stad!


Na een goede nacht op tijd op, want we hadden veel op de planning staan.

Het eerste doel was het maken van een door een gids begeleide wandeling langs architectonisch bijzondere en/of belangrijke gebouwen. In 1871 is het centrum van de stad geheel in vlammen opgegaan. Hierdoor was er ruimte om zaken groots aan te pakken en tegelijk werden er hier technieken ontwikkeld om via staal hogere gebouwen te maken dan eerder mogelijk was. Chicago is daardoor de bakermat van de wolkenkrabber geworden, er zijn in de loop van de afgelopen 120 jaar in veel verschillende stijlen zeer uiteenlopende gebouwen neergezet. We hadden een uitstekende gids, die ons twee uur lang veel moois heeft laten zien. De rest van de dag zijn we op eigen houtje door de stad gelopen waar het ons zeer opviel hoe schoon en groen deze miljoenenstad is. En de mensen zijn hier veelal erg vriendelijk, ook dat vindt je niet vaak meer. Het enige minpuntje was dat het een groot deel van de dag miezerde, maar je kan niet alles hebben.

’s Avonds hadden we een afspraak met een oud collega/vrienden van ons, David en Susan Van Hooser. Het weerzien was na 4 jaar allerhartelijkst.

Morgen gaan we door met wat we vandaag gedaan hebben, gebouwen bekijken. Er zijn hier ook een paar goede musea, maar die komen op het tweede plan en daarmee niet meer aan bod.

Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten