woensdag 22 juli 2009

Woensdag 22 juli. Naar Quebec.


Quebec ligt zo’n 250 kilometer van Montreal, dus binnen een paar uur via de snelweg te bereiken. Echter, na de dag sjouwen van gisteren wilden we vanmiddag niet opnieuw door een stad wandelen, vandaar dat we voor een alternatieve route hebben gekozen. En niet zomaar een, de Chemin du Roi ! Nu is een Franse koning nooit in dit deel van de wereld geweest en aan de weg zelf is ook weinig koninklijks te ontdekken. Hier en daar was het zelfs een vrij beroerde weg. Maar, het was ooit de route die (post)koetsen reden tussen Montreal en Quebec. Als de paarden doorgaloppeerden deed men er twee dagen over, maar dan moest er wel op elk van de 29 stopplaatsen van paarden gewisseld worden.

Op zich was het wel weer een nieuwe ervaring. We reden veel langs de St. Lawrence rivier, die hier en daar zeer breed is. Daarbij kwamen we door veel kleine dorpjes, vaak al 300 of meer jaar geleden gesticht, maar daar is niets van terug te vinden.

Het mooiste moment van de dag was het boodschappen doen van Cora voor het avondeten, Toevallig waren we voor het wisselen gestopt voor een toko die Le Coq Rotie heette. Cora kwam op het idee voor het avondeten een gegrilde kip te halen. Cora weg… en bleef weg… en kwam terug met een stapel dozen om u tegen te zeggen. Tsa, een gegrilde kip hadden ze niet, en toen had ze maar twee poten en twee borsten besteld. Gelukkig had ze de bijbehorende frites maar afbesteld, anders had ik mee moeten helpen dragen. De kippen worden hier bijna zo groot als kalkoenen!

Minder lachen was het toen we bij de beoogde camping aankwamen. Toen ik een paar dagen geleden voor Montreal probeerde te reserveren werd ik als imbeciel behandeld, want reserveren was echt niet nodig. Nu, bij dezelfde keten, lag dat hier heel anders. Helemaal vol! We zitten nu dan ook vrij ver van de stad, de dichtstbijzijnde busstop is meer dan een uur lopen. We gaan morgen dan ook maar op de bonnefooi met de camper naar de stad in de hoop er een parkeerplaats te vinden. Duimen graag!!

Posted by Picasa

1 opmerking:

  1. Hoi Cora en Hans,
    We hadden best kunnen mee eten zien we, zelfs met de eetlust van onze kids..:-) Mooie reis maken jullie weer en we duimen voor een parkeerplaats morgen.. geluk dwing je af toch...;-))
    Lieve groeten, Rob, Anja, Lu Li en Yon

    BeantwoordenVerwijderen