vrijdag 24 juli 2009

Vrijdag 24 juli. Onderweg.


Vandaag verliep niet echt vlot. Dat lag niet aan het opstaan, om 7 uur liep de wekker af en ver voor 9 uur waren we van de camping af. Onze voorraden waren hier en daar nogal afgenomen, dus moesten we eerst boodschappen doen. De vorige keer waren we in Wall-mart zeer goed geslaagd, dus nu opnieuw een Wall-Mart opgezocht. Helaas kwamen we al werkende weg tot de conclusie dat deze geen enkel vers produkt in huis had. Dan moet je opnieuw een supermarkt zoeken en ben je zo weer drie kwartier verder.

We wilden vandaag via de noordkant van de St Lawrence rivier naar het noordoosten rijden. Het eerste doel was de Sainte Anne-de-Beaupre basiliek. Dit is een kerk in de “middle of nowhere”, ooit in 1650 gesticht door een vijftigtal zeelieden die hier een schipbreuk overleefden. Inmiddels zijn we vijf generaties kerken verder en is het een belangrijk bedevaartsoord geworden, waar 1,5 miljoen bezoekers per jaar komen. Nu, ze waren er vandaag niet allemaal, maar wel in zeer forse getale aanwezig. We vonden nog net een parkeerplaats, maar bij de kerk aangekomen werd ik op barse toon in twee talen gesommeerd toch beslist geen foto’s te maken. Er was een mis gaande! De laatste kerk is uit 1923, van buiten vrij klassiek, maar van binnen mooi met een moderne inslag. Helaas, geen foto’s want het zag er niet naar uit dat de missen hier ooit zouden ophouden.

Daarna verder naar het noorden via best een aardige route, waarbij we enkele mooie uitzichten op de rivier hadden. Gezien onze ervaring van enkele dagen geleden waarbij de geplande camping vol was hadden we de camping voor vandaag vast gereserveerd.

Toen we in het bestemde dorp aankwamen was het eigenlijk nog vrij vroeg, maar ja, je hebt gereserveerd hè. Dus stopten we. Onze boeking bleek tijdens het reserveren tussen mijn gebrek aan Frans en hun gebrek aan Engels zoek geraakt te zijn, maar ze hadden toch nog een plekje. Het is een echte kleine familie camping aan de rivier. Campers zijn er niet, alleen tenten en caravans . We zijn hier een bezienswaardigheid! Velen komen even naar binnen loeren en/of een praatje maken, heel apart!

Morgen opnieuw met de pont, nu naar de andere kant van de rivier. De overtocht reserveren kan niet en je moet er minstens 90 minuten voor vertrek zijn. Dat betekent om 7.30 uur. En verder geldt, wie het eerst komt…. Anders gewoon even wachten tot 13.00 uur, de volgende boot. Dat wordt weer vroeg op morgen.

Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten