donderdag 16 juli 2009

Donderdag 16 juli. Georgian Bay.


Na een natte nacht was het weer vanochtend voldoende opgeklaard om het plan voor de dag uit te voeren. De boottocht ging door de Georgian Bay, een onderdeel van Lake Huron. Het is een uniek gebied, er liggen in deze hele grote baai 30.000 eilanden en het staat op de Unesco Lijst. Onze tocht van drie uur voerde langs heel veel eilanden, waarop vrijwel altijd wel een huis(je) stond. Vreemd genoeg was dat niet echt storend omdat de steevast van hout gemaakte vakantiewoningen heel goed in het landschap opgingen. Zo af en toe zag je plekjes waar je zo naar toe zou verhuizen.

Het bleek echt een mooi gebied te zijn met de meest mooie uitzichten en doorkijkjes. Zo af en toe moest de boot langs doorgangen die nauwelijks breder waren dan de boot zelf, maar dat had de kapitein kennelijk vaker gedaan. Het hoogtepunt was het spotten van een zwarte beer met haar twee pubs. Prachtig!

Na wat boodschappen doen en de was, raakten we uitgebreid aan de praat met onze Canadese buren. Deze hebben een gigantisch grote kampeerbus (metertje of twaalf) met een grote 4 wheel drive erachteraan. Delen van de zijkanten schuiven naar buiten waardoor er veel ruimte ontstaat. We hebben hem van binnen bekeken, te gek. Dubbele ijskast/diepvries combinatie, wasmachine. Een bed waar je rondom kan lopen, enz. enz. Onmogelijk te gebruiken in Europa, maar hier in Canada, en de US echt een “home away from home”.

Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten