dinsdag 14 juli 2009

Dinsdag 14 Juli. St. Jacob en verder.


We hebben overnacht in Kitchener. In de omgeving van deze stad leven veel Mennonieten. Dit is een Christelijke sekte die begin 16e eeuw in Europa is gesticht maar daar dusdanig werd vervolgd dat ze o.a. naar Amerika en Canada emigreerden, maar ook in Belize zijn we ze ooit tegengekomen. In vergelijking met deze mensen zijn de zwarte kousen kerkers vrolijke flierefluiters. De Mennonieten en zeker de nog strengere Ammanieten zijn wars van alles wat modern is, inclusief kleding, machines , auto’s e.d.. Ze zien eruit alsof ze zo uit de middeleeuwen zijn gestapt, ze rijden in zeer sobere koetsjes rond en bij velen druipt de inteelt er vanaf. We kwamen ze tegen omdat we naar St. Jacob en Elmira wilden, twee stadjes met een Duitse emigranten achtergrond, als overigens ook Kitchener dat ooit Berlin heette (tot in de eerste Wereldoorlog).

In St. Jacob kwamen we per toeval terecht op de Grote Markt. Dit is kennelijk een begrip, want er stonden duizenden auto’s op grote parkeerterreinen. En wat doe je dan, je zoekt er ook een plekje.

Op de markt was het immens druk, maar eigenlijk stelde het in onze ogen niet veel voor. Zeker 80 procent van de kraampjes/winkeltjes e.d. waren verkooppunten van junkfood de rest verkocht uitsluitend oubollig spul. Vrijwel iedereen zat er dan ook te eten of stond in de rij om iets te bemachtigen.

Het was moeilijk de foto van de dag te kiezen. Het werd deze Mennonieten mevrouw, maar Cora tussen de enkellange flanellen nachthemden gooide ook hoge ogen..

De rest van de dag zijn we naar het NW gereden en in Tobermory geëindigd. Het eerste deel door heel vruchtbaar gebied waar veel wordt verbouwd en grote boerderijen afgewisseld worden door kleine dorpjes. Op het schiereiland waar we nu zitten staan voornamelijk struiken en lage bomen, dat komt doordat het vooral uit moeras bestaat.

Per saldo een heel leuke en interessante tocht.

Morgen moeten we om 6 uur bij de veerpont staan. Dat betekent vroeg op, heel vroeg op.

Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten