donderdag 6 augustus 2009

Woensdag 5 augustus. Een fantastische dag.


Al voor 8 uur hadden we vanochtend onze eerste Elanden gezien, twee zwemmend in een meer en een aan de kant. Heel apart en een mooi begin van een vroege dag. Vroeg, omdat we op tijd een aantal wandelingen wilden maken ten einde dieren te zien. Nu, na deze eerste drie Elanden was die koek op. We hebben het aantal wandelingen en wandelingetjes opgerekt naar 4. Vaak langs (voor een Moose likkebaardende) vlaktes en oevers van meertjes maar helemaal niets. Overigens wel mooie wandelingen hoor!

Omdat het vlot opschoot (en we voor dag en dauw opgestaan waren) kwamen we zo vroeg in het noorden van Cape Breton aan dat we besloten er een walvisexcursie te maken. Dit kan je in Canada op honderden plaatsen, maar eigenlijk waren we niet van plan dit te doen want we hebben op onze reizen inmiddels wel wat walvissen gezien.. Maar, het kwam nu zo uit, en het was toch een goed besluit!

Om 13.30 uur voeren we weg uit Bay St. Lawrence , met een twaalftal passagiers aan boord waaronder… een stel Nederlanders. De eerste die we in de afgelopen weken spraken, overigens heel gezellig! Na drie kwartier had er zich nog geen walvis gemeld, maar toen kwamen we langzaam maar zeker terecht in een steeds groter wordende groep van Pilot Whales. Dit is een relatief kleine soort (ik schat 5 tot 6 meter maximaal), maar wel erg actief. Op een gegeven moment zwommen er wel dertig of veertig om ons heen. Je had van de een nog geen foto gemaakt of je hoorde er achter je een bovenkomen en door hun luchtgat hard uitademen. We hebben bijna twee uur tussen de beesten doorgebracht, die tijd is omgevlogen. Daarnaast zagen we nog twee zeearenden en via steile duikvluchten tot vele meters diep vissenvangende gannets (jan van genten). Het was een magische middag. Hoe ik uit de misschien wel 400 foto’s de foto van de dag moet kiezen weet ik echt nog niet, maar we hebben zeker nog een dag, want vanavond zitten we opnieuw zonder enig bereik in het National Park.

Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten