woensdag 12 augustus 2009

Woensdag 12 augustus. Acadia National Park, de moeite waard.


Als het vanochtend goed weer zou zijn, waren we van plan in deze omgeving te blijven. En het was goed weer! Gisteren bij de check-in bleek dat we alleen de afgelopen nacht op ons bijzondere plekje konden blijven, want voor morgen was de plaats al weer bezet. Dus voor vertrek nog even langs de receptie om een andere plek voor vanavond te regelen. En, toen kon een stralende dame me vertellen dat het anders was gelopen omdat iemand had opgezegd en we toch op onze plek konden blijven, die inmiddels naar 89 dollar per nacht gezakt bleek te zijn. Tja, het is een prachtige plek en wat doe je dan… nog een nachtje erbij.

Voor vandaag hadden we een aantal aan elkaar geknoopte trackings in gedachten. Het totaal bleek echt een zware tocht te zijn, stijl omhoog en dan weer fors dalen, vervolgens weer omhoog…. Zelfs onze berggeit Cora moest een aantal keren stoppen om op adem te komen. Maar ,het was echt een geweldige ervaring. De tocht op zich was al meer dan de moeite waard, maar de uitzichten over de bergen en baaien maakte het een heel bijzondere tocht. Het was er wel druk, maar per saldo viel dat in het niet.

Later dan gepland kwamen we weer terug op de camping, alwaar een mannetje verse kreeften en maïskolven stond klaar te maken.

Cora sputterde nog even tegen want de kip moest op, maar…..

Beiden een grote kreeft soldaat gemaakt, bij de ondergaande zon. En, voor het eerst in mijn leven heb ik zonder tegenzin ook nog een maïskolf (bijna) op. Dat kwam natuurlijk ook omdat we nog een leuk kampvuur hebben gestookt. Een dag om nooit te vergeten.

Posted by Picasa

1 opmerking:

  1. Hoi Hans en Cora,

    We volgen jullie belevenissen op de voet; het is een genoegen, mooi geschreven en herkenbaar.

    Liefs Cobi en Jan

    BeantwoordenVerwijderen