dinsdag 11 augustus 2009

Dinsdag 11 augustus. Terug naar de US of A.


Tijdens het ontbijt zei ik bijna “shit”. Omdat Saint John gisteren zo tegenviel hadden we een zee van tijd over en zijn we gaan shoppen om de geslonken voorraden weer aan te vullen. Na een goed uur in zo’n giga supermarkt puilen ijskast en diepvries weer uit.

Echter, zo bedacht ik mij nu pas, je mag absoluut geen voedsel o.i.d. Amerika binnenbrengen. En daar gingen we vandaag wel naar toe!

Deels toevallig kwamen we bij een hele kleine grensovergang aan. Hoe dan ook zaten we al niet helemaal goed omdat we ons bij de grensovergang naar Canada niet hadden laten uitschrijven. Maar ja, destijds hebben we geen Amerikaanse Immigration Officer of wat dan ook gezien en zaten we in Canada voordat we het wisten. Hoe klein de grensovergang ook was, er was natuurlijk wel een post met een barse ambtenaar. “Are you bringing any firearms, alcohol, food, fruits or medications into the country”. Nu, vuurwapens niet, maar de rest wel. “Well officer, we got some potatoes and onions in the back and some food in the fridge”. De man verdwijnt naar zijn baas die ergens in een hokje zit te zitten. Je hoort hem het verhaal van de paspoorten en het food doen, maar zijn baas ziet vast voor het eerst deze maand/dit kwartaal/jaar? Nederlanders voorbij komen en vindt alles goed. We mogen doorrijden. De niet in beslag genomen hotdogs smaken bij de lunch dubbel zo lekker.

Het doel vandaag was het Acadia National Park, het enige NP in het oosten van Amerika. We hebben er vandaag een rondrit in gemaakt en het is echt een mooi gebied. Maar begrijpelijk ook een trekplaats van jewelste. Reserveren geboden, dus gisteren gebeld naar een camping. “Heeft u morgen nog plaats voor een..”, “do you want ocean view, of the woods”. Nu, bomen genoeg gezien dus geef mij maar ocean view. “Real or partial ocean view”. Domme vraag, waarom zou je gedeeltelijk willen als je ook alles kan krijgen. “I take real ocean view”. Bij aankomst bleek real ocean view echter wel 96 dollar per nacht te kosten, daarvoor kan je drie dagen het bos inJ

Maar, het bleef droog, de zonsondergang was prachtig en het plekje was toch wel heel apart. Als het droog blijft gaan we morgen opnieuw het park in, nu om te wandelen.

Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten